Обвинена за измами във Facebook: Аз никого не съм измамила

Обвинена за измами във Facebook: Аз никого не съм измамила
A A+ A++ A

Група хора се оплакаха, че са станали жертва на измама. Те разказват, че платили между 8000 и 45 000 лв. за закупуване на евтини общински жилища, информира ДАРИК. 
 
Верка Стоянова първа разказа за измама. Непозната жена, която се казва Иванина, спечелила доверието й във Facebook и обещала да я уреди да си купи евтино жилище.
 
Иванина убедила Верка, че има близки отношения с Йорданка Фандъкова и Бойко Борисов, като Стоянова дори получила имейл от името на кмета на София, естествено - фалшив. Така Верка дала 45 000 лв. за жилището, което така и не получила.
 
Екип на бтв откри и разговаря с жената, посочена от потърпевшите като човека, който е взел парите. Тя представя съвсем различна версия на историята с Верка.

"Ние имахме с нея съвсем други отношения. Пари в заем, но не и пари, за да й уреждам такива работи", твърди Иванина. По думите й тя е получила от Верка 10 000 лева, които "така се случи, че станаха 20 000". "Без срок за връщане", пояснява жената.
 
Друг мъж твърди, че е дал на жената пари за общинско жилище, тъй като тя го убедила, че може да го закупи много евтино - на цени от 25 000 до 40 000 лв. "Никой за нищо не съм убеждавала", твърди обаче в отговор Иванина. "Аз общински жилища няма как да раздавам, защото самата аз нямам дом", допълва тя, като отказва да коментира за какво са й давали пари.
 

По повод твърденията, че Иванина урежда общинските жилища с помощта на кмета Йорданка Фандъкова и премиера Бойко Борисов, тя казва, че никога не го е правила. "Аз не мога да се възползвам от името на г-жа Фандъкова и на г-н Борисов. И лично ще ги потърся, за да се извиня, когато приключат нещата, за замесване на тяхното име от моя страна", допълва Иванина.
 
Жената е категорична, че никого не е измамила.
 
"Гледам си децата, имам пет деца. Работила съм сервитьорка, мъжът ми прави покриви. Аз никого не съм измамила. Аз мога да докажа, че с пари аз не разполагам", допълва тя. И е категорична, че оттук нататък ще разговаря по темата само с адвокат.

#жертва #измама #общински жилища #Facebook #Йорданка Фандъкова #Бойко Борисов

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"