По-високи заплати за военните обеща Каракачанов

По-високи заплати за военните обеща Каракачанов
A A+ A++ A

Разбрали сме се с финансовия министър (Владислав Горанов) и премиерът (Бойко Борисов - б.р.) се съгласи - 100 милиона лева ще бъдат отделени за заплати, допълнително за възнаграждението на военнослужещите. 

Това заяви вицепремиерът с ресор обществен ред и сигурност и военен министър Красимир Каракачанов след тържественото отбелязване на 124-та годишнина от основаването на ВМРО, предаде ДАРИК. 

Той бе категоричен, че заплатите на военните ще бъдат увеличени. По думите му се преговаря и за увеличение на заплатите на полицаите.

Според Каракачанов се търси компромис за възнагражденията в МВР. Военният министър припомни, че е имало години, когато са вдигали заплатите само на полицаите и тогава в армията са негодували. 

"Затова смятам, че в целия сектор "Сигурност" трябва да се направи една крачка - и по отношение на армията, и на полицията. По отношение за заплатите на полицаите също имаме разговори с финансовия министър. Има доброто желание, въпросът е в сектор "Сигурност" да има спокойствие, хората спокойно и съвестно да си вършат работата", каза Красимир Каракачанов.

#заплати #Военнослужещите #Красимир Каракачанов #ВМРО #МВР

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"