23-годишен получи 18 години затвор заради опит да убие майка си

23-годишен получи 18 години затвор заради опит да убие майка си
A A+ A++ A

23-годишният Петър П. бе признат за виновен от състав на Шуменския окръжен съд за опит да убие родната си майка по особено жесток начин. Съдът му наложи наказание лишаване от свобода за срок 18 години при  строг режим, съобщиха от Апелативна прокуратура - Варна, цитира ДАРИК. 

На 5 декември 2016 г. след полунощ 23-годишният младеж, който е криминално проявен и осъждан, поискал 300 лева от майка си. Жената отказала да му даде пари. Тогава с ритници и юмруци синът се нахвърлил върху нея. Побоят продължил и на междуетажната площадка. 

След това подсъдимият се заключил в апартамента на леля си, за да не бъде арестуван от пристигналия на място полицейски екип. През терасата на жилището успял да избяга. При задържането Петър П. оказал съпротива на органите на реда, буйствал и нанасял удари с крака и ръце по тях, псувал ги и ги заплашвал. 

Пострадалата 58-годишна жена била приета в болницата в много тежко състояние - в кома и с опасност за живота. Благодарение на положените грижи и лечение в болницата тя оживяла.

#Шуменския окръжен съд #лишаване от свобода #ритници #юмруци

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Криминални
Последно от Криминални

Всички новини от Криминални »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"