ДПС внесе закон за връщане на активите на КТБ

Политика | 26 октомври 2017, четвъртък / 14:14| Показвания:ДПС внесе в Народното събрание промени в Закона за банковата несъстоятелност, инициирани заради фалита на КТБ. Автори на закона са депутатите Йордан Цонев, Делян Пеевски и Хамид Хамид, информира NOVA. 

Според вносителите с промените се дава правен способ да се върне разграбеното на държавата. Те настояват да се обявят за недействителни всички прихващания и вземания, по които не е имало действителни плащания. В законопроекта е разписано още, че КТБ е действало като финансова пирамида.

Делян Пеевски не отиде в Народното събрание за представянето на законопроекта.

„Има необосновани обвинения  фалшификации и манипулации относно това, че Делян Пеевски участва в този процес. До момента на поставяне на банката под особен надзор той не е участвал нито в управлението на банката, нито в управлението на банковия надзор ”, заяви Йордан Цонев. „ Ако този законопроект бъде приет, синдиците ще могат да върна всички разграбени активи”.

Делян Пеевски изпрати съобщение до медиите, в което се казва, че никой не назовава истинския проблем, а именно , че имуществото, закупено с пари с произход КТБ, не може да достигне до масата на несъстоятелността”.

„С изключение на ДПС, никой не предприе и нужните законодателни инициативи, нито предложи конкретни действия или мерки, за да се предотврати ограбването на активите, закупени с пари на банката. 


Тагове: ДПС, Закона за банковата несъстоятелност, КТБ, Йордан Цонев, Делян Пеевски, Хамид Хамид

Обратно  

» Свързани статии:

Търсене

Търси