Не искаме война, обяви шефът на Пентагона до границата с КНДР

Не искаме война, обяви шефът на Пентагона до границата с КНДР
A A+ A++ A

Целта на Вашингтон "не е война".

Това увери военният министър на САЩ Джим Матис по време на посещение в тежко охраняваната демилитаризирана зона, която разделя двете Кореи, информират АФП и други медии, цитирани от news.bg 

Матис посети демилитаризираната зона по време на визита в Южна Корея. Той подчерта, че САЩ са ангажирани да намерят "дипломатическо решение" на кризата.

"Както държавният секретар Рекс Тилърсън ясно заяви, нашета цел не е война, а пълно, достоверно и необратимо ядрено разоръжаване на Корейския полуостров", каза шефът на Пентагона в селцето Панмунджом.

Той също подчерта, че с южнокорейския си колега са заявили ясно взаимния си ангажимент за дипломатическо решение на "безразсъдното и незаконно поведение" на Северна Корея.

Матис обвини Северна Корея, че трупа ядрен арсенал, за да "заплашва другите с катастрофа". Според него Пхенян е заплаха за световния ред.

"Ние стоим рамо до рамо с вас и с корейския народ срещу заплахите, които представлява режимът на Ким Чен-ун", изтъкна министърът. Той определи управлението на Северна Корея като "репресивен режим, оковал собствения си народ, отричайки свободата им, тяхното благосъстояние и човешкото им достойнство".

Американският президент Доналд Тръмп планира да посети Сеул на 7 и 8 ноември. Очакваше се президентът да посети демилитаризираната зона, но през последните дни медии информират, че има вероятност да отмени плана.

#Вашингтон #война #Джим Матис #решение #Рекс Тилърсън #Северна Корея

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »