В Анкара забраниха публичните прояви

В Анкара забраниха публичните прояви
A A+ A++ A

Губернаторът на Анкара издаде заповед за забрана на публични събития по паркове, градини и други обществени зони за срок от 3 месеца, съобщи той в съобщение до медиите, цитиран от БНТ. 

В разпространеното до медиите съобщение се посочва, че в областната управа са постъпили данни за организация на протестни демонстрации срещу масовите уволнения от работа с искане за незабавното завръщане по местата на всички отстранени след опита за преврат от миналата година. Докладвано е и за подготовка на 24-часови стачки и бдения на различни точки в столицата в подкрепа на продължаващия гладен протест на университетските преподаватели Нурие Гюлмен и Семих Озакча, които са обвинени в членство във въоръжена терористична организация, в нарушение на закона за митингите и демонстрациите, и в терористична пропаганда.

Забраната за всички възможни публични събития, в това число и концертите на открито, се налага, за да се гарантират здравето и спокойствието на жителите на Анкара, както и заради възможни терористични нападения, и с цел опазване на правата и свободите на гражданите. Съобщението съдържа и предупреждение, че спрямо отказващите да се подчинят на забраната ще бъдат прилагани незабавни правни действия.

#Анкара #забрана

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »