Турция закри още 17 медии

Свят | 5 ноември 2017, неделя / 09:49| Показвания:Върховният съвет за радио и телевизия в Турция отне правата на 17 медии, предава ДАРИК. 
 

След неуспешния опит за военен преврат от миналата година бяха закрити много медии, които бяха обвинени от правителството в Анкара, че са под контрол на ислямския проповедник Фетхулах Гюлен.
 
Върховният съвет за радио и телевизия разпространи специално предупредително писмо до закритите медии.
 
"Ако се докаже, че продължавате да излъчвате съдържание по вашите канали и честоти, въпреки забраната и отнетите права, членовете на Управителните съвети, директорите и генералните директори ще бъдат наказани с една до две години затвор, включително и с парични глоби. Всички медии, които са с отнети права и продължават да излъчват програми ще бъдат запечатани от Върховния съвет за радио и телевизия", се казва в съобщението, което беше разпространено в Анкара.
 
На 15 юли 2016 г. група турски войници и офицери направиха опит за държавен преврат. Основните сблъсъци бяха в Анкара и Истанбул. Загинаха 250 души, без метежниците, а над 2000 бяха ранени.

За подготовката и извършването на опита за преврат Анкара обвинява живеещия в изгнание в САЩ ислямски проповедник Фетхулах Гюлен и свързаната с него организация ФЕТО.


Тагове: Върховният съвет за радио и телевизии, Турция, медии, Анкара, Фетхулах Гюлен, Истанбул, ФЕТО

Обратно  

» Свързани статии:

Търсене

Търси