Над 210 жертви при труса на границата между Ирак и Иран

Свят | 13 ноември 2017, понеделник / 09:33| Показвания:13 са жертвите на земетресението по границата на Иран и Ирак в неделя вечерта. Ранените в Иран са 1700 човека. Предишните данни бяха за 164 загинали и 1686 ранени. 

Епицентърът на труса бе в планински регион в населения предимно с кюрди регион в Северен Ирак, на 200 км североизточно от Багдад и на 400 км западно от Техеран, съобщи Геофизичният институт на САЩ.След първия трус с магнитуд 7,2 (според Европейския средиземноморски сеизмологичен център) е имало 12 вторични труса с магнитуд от 3,6 до 4,7.

Огнището е било на 32 километра северно от град Сарпол е Захаб и на 100 километра югоизточно от иракския град Сулеймания. Дълбочината е била 10 километра. 

Най-тежко пострадали са иранските провинции Керманшах и Илам в западната част на Иран. Не са причинени щети на стратегически обекти като петролно-газови съоръжения, летищата работят в нормален режим. В пострадалите райони са организирани полеви болници, раздават се храни, топли дрехи и гориво, предаде ТАСС, информира ДАРИК.

Засега Багдад не е съобщил дали има пострадали и разрушения на иракска територия.
 

Тагове: жертви, Иран, Ирак, труса, Северен Ирак, град Сарпол, Сулеймания

Обратно  

» Свързани статии:

Търсене

Търси