Изоставен мъж обезобрази жена си с киселина

Изоставен мъж обезобрази жена си с киселина
A A+ A++ A

Мъж обезобрази жена си, защото го напуснала преди 5 месеца и искала развод.

32-годишната Бела М. е нападната пред дома си във Велинград, докато се връщала от магазина. Бившият ѝ първо налетял да я бие, нанесъл няколко удара, а после плиснал върху лицето ѝ изгаряща течност, вероятно киселина.

За случилото се разказа сестрата на пострадалата – Цвети. Според нея кака ѝ 10 години търпяла тормоз от Костадин, преди да реши да го напусне. След раздялата той я заплашвал и се страхувала от него. Във фаталната вечер на 8 ноември я пресрещнал към 19:00 часа и се стигнало до бруталната саморазправа. Жената по чудо успяла да се измъкне и да влезе вкъщи. Има изгаряния по лицето, едното ѝ око е затворено, по шията, по ухото и тялото, разказа Цвети.

Близките на жертвата са възмутени, че мъжът е освободен от ареста само 24 часа след задържането му с мотив, че нямало свидетели на престъплението. Те се опасяват, че това е опит случаят да бъде потулен. От Областната дирекция на полицията потвърдиха, че разследват такова нападение.

Официално още не е установено каква е течността, с която е залята Бела, но изгарянията ѝ са сериозни. Хубавото е, че не са засегнати жизнено важни органи, обясни говорителят на дирекцията Мирослав Стоянов. По случая се води досъдебно производство.

#Велинград #киселина #тормоз #органи

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »