В България нарушаването на закона по пътищата е тенденция

В България нарушаването на закона по пътищата е тенденция
A A+ A++ A

Пасарелката по пътя Бургас- Созопол до село Атия ще бъде построена до началото на лятото, заяви министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков пред БТВ. Вчерашните протести на местните с искания за пасарелка бяха провокирани от смъртта на 16-годишното момче, блъснато на пешеходна пътека до село Атия, информира news.bg 

"Решение на проблема ще има. Той не е единичен само за този участък. Държавата съобразно с ресурса, с който разполага ежедневно полага усилия - мога да дам десетки примери", защити правителството Нанков.

"Трябва да си дадем една ясна сметка - нито държавата натиска газта след ограничението 60 км, нито не спира и не натиска спирачката преди пешеходна пътека", отсече министърът.

Той изтъкна, че са поставени знаци, пешеходни пътеки, но се съгласи, че в България грубо се нарушава закона.

"Факт е, че грубото нарушаване на Закона за движение по пътищата от години е тенденция в нашата страна", обясни Нанков и добави, че най-верочтно сяа необходими радикални мерки.

"Не трябва да се достига до подобни трагични инциденти, за да се предприемат действие. За участъка при село Атия веднага попитах колегите дали сме били уведомявани за сигнали, те твърдят, че не сме", обясни Нанков. Той добави, че одитен контрол ще установи дали е имало искания за изграждане на пасарелка.

"Ще се понесе отговорността от съответните лица, ако не е отреагирано на сигнали", обеща министърът и информира, че проектирането на пасарелката вече започва и съоръжението ще бъде изградена до началото на летния сезон.

Никойа Нанков изказа искрените си съболезнования на близките на починалото 16-годишно момче.

#Бургас-Созопол #Николай Нанков #пешеходна пътека #съболезнования

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »