Цената на биткойна се изстреля над 9 хил. долара

Цената на биткойна се изстреля над 9 хил. долара
A A+ A++ A

Цената на дигиталната валута биткойн за пръв път мина границата от 9 хил. долара за брой и то само шест дни, след като достигна 8 хил. долара. Така криптовалутата постигна ръст от над 850% от началото на годината досега.

Цената на най-голямата криптираща валута по пазарна стойност се увеличава, тъй като тя получава по-голямо внимание въпреки предупрежденията за балон. Всичките финансови експерти - от директорите на Wall Street до рисковите капиталисти, претеглят много внимателно изказванията си и мислите си за цифровата валута, а някои са по-скептични от останалите, коментира Bloomberg. 

Не само рискови инвеститори обаче обръщат внимание на най-популярната криптовалута. През последните 12 месеца броят на акаунтите в търговската борса Coinbase се увеличава до 13 млн., което представлява утрояване.

Цената на биткойна се изкачи на рекордното ниво от 9 518 долара преди някои инвеститори да започнат да прибират част от печалбата, показва комбинираното ценообразуване на Bloomberg.

В пореден ход отвъд традиционното инвестиране CME Group Inc. обяви, че планира да започне да предлага фючърсни договори за биткойн, като може да ги пусне на пазара през декември.

Общата пазарна капитализация на цифровите валути сега е над 290 млрд. долара, показва статистика на уебсайта Coinmarketcap.com.

Повече за макроикономическите показатели и за капиталовите пазари може да научите на шестото издание на Investor Finance Forum - най-големия форум за инвестиции и финанси в региона, организиран от Investor.bg. Събитието ще постави фокус върху макротрендовете в инвестициите, тенденциите при договорните фондове, криптовалутите и валутната търговия. Вижте повече за лекторите и програмата на financeforum.investor.bg

Заповядайте на 1 декември 2017 г. в Интер Експо Център София и станете част от най-голямото общество на индивидуални и институционални инвеститори в България.

Генерални партньори на Investor Finance Forum: Пощенска банка и Swissquote.

Събитието се провежда с подкрепата на: Elana, Sirma Group, MetLife, BMW, Metaquotes Software, Amundi, ActivTrades, Индустриален холдинг България. Институционални партньори: БФБ, БАЛИП, БАУД, АТБ, ABIRD.

 

#биткойн

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »