Задържаха наркопроизводители в Априлци

Задържаха наркопроизводители в Априлци
A A+ A++ A

Специализираната прокуратура е повдигнала обвинения на четирима участници в организирана престъпна група за производство на метамфетамин (т. нар. пико) в Априлци, Ловешка област, с цел разпространение в различни селища в страната.

Участниците в групата са задържани на 24 ноември 2017 г. при специализирана операция на ГДБОП и колегите им от ТС БОП-Варна. Според първоначалните данни групата е започнала производството на пико през юни 2017 г. в хотел в Априлци, където работел като барман и живеел "химикът" на групата. Там при специализираната операция е открита лабораторията, оборудвана с всичко необходимо за производството на метамфетамини.

В началото прекурсорите, материалите и финансирането осигурявал ръководителят С. В. от Варна. Впоследствие с това се е заел негов близък и "дясната му ръка" в групата. Повечето материали и оборудване били купувани онлайн и доставяни чрез спедиторски фирми. За пласирането на едро на готовата продукция отговарял конкретен участник в групата. Известни количества били разпространявани във Варна лично от ръководителя.

С постановление на прокурор от Специализирана прокуратура на четиримата участници в престъпната дейност е наложено задържане до 72 часа. В Специализирания наказателен съд е внесено искане за налагане на мярка за неотклонение "задържане под стража" за всеки от тях.

#метамфетамини #Априлци #Ловешка област #ГДБОП

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Правосъдие
Последно от Правосъдие

Всички новини от Правосъдие »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"