Свидетел по „Килърите“: Замисляше се убийството на Борисов

Свидетел по „Килърите“: Замисляше се убийството на Борисов
Протокол от разпита на Йорданов, който е в неизвестност, беше прочетен в сряда в Шуменския окръжен съд. Снимка: Sofia Photo Agency
A A+ A++ A

Сретен Йосич и Янко Попов – Туцо, са разговаряли за убийството на премиера Бойко Борисов, твърди свидетелят по делото „Килърите“ Калоян Йорданов в показанията си, дадени пред съдия от Софийския градски съд.

Протокол от разпита на Йорданов, който е в неизвестност, беше прочетен в сряда в Шуменския окръжен съд, информира БТА, цитирана от Дарик.

Според показанията разговорът между Сретен Йосич и Янко Попов – Туцо, се е състоял в дома на Йосич в Белград. На него са присъствали още двама мъже с прякори Новац и Струя, приближени на Йосич.

Йорданов твърди още, че е присъствал и на разговори между Попов и Йосич, на които били обсъждани неуредени финансови отношения между сърбина и българския бизнесмен Христо Ковачки и убийството на приближения на Ковачки Борислав Георгиев.

Янко Попов възнамерявал да „възложи поръчката“ на мъж с прякор Боби Кърпата за сума до 2 млн. евро.

Според свидетелските показания Янко Попов бил „човекът“ на Йосич в България. Те били толкова близки, че Попов имал на мобилния си телефон снимка, на която двамата били прегърнати.

От думите на Йорданов става ясно, че Янко Попов разпределял „мокри поръчки“, част от които получавал друг подсъдим по делото – Петър Стоянов – Сумиста, който пък ги възлагал на други лица.

След прочитането на показанията Янко Попов отрече да е водил разговори в Сърбия, за които твърди Йорданов, както и да се е срещал с него и с Петър Стоянов.

Делото срещу „Килърите“ започна на 27 юни 2011 година и обвиняеми по него са Петър Стоянов – Сумиста, Васил Костов – Кеца, Янко Попов – Туцо, Георги Вълев, Петър Атмаджов и Райчо Стойнев.

Срещу тях са повдигнати обвинения за участие и ръководене на организирана престъпна група, умишлени убийства и палежи.

#Сретен Йосич #Янко Попов #Туцо #премиер #Бойко Борисов #убийство #Килърите #Калоян Йорданов #Софийския градски съд #Шуменския окръжен съд #Белград #Христо Ковачки #Борислав Георгиев #Петър Стоянов #Сумиста #Васил Костов #Кеца #Георги Вълев #Петър Атмаджов #Райчо Стойнев

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Криминални
Последно от Криминални

Всички новини от Криминални »