400 семейства без достъп до жилищата си

400 семейства без достъп до жилищата си
A A+ A++ A

400 домакинства без достъп до жилищата си. Дотук се стига, след като собственикът на частния терен загражда единствения възможен вход на комплекс "Витоша парк", съобщи ДАРИК. 

Малка пролука е единственият път, по който може да се стигне до комплекс „Витоша парк”. Собственикът на теренът, по който се стига до комплекса, препречва пътя на 400 семейства до жилищата им – първо с камион, после с ограда.

Оказва се, че при строежа на комплекса през 2006-та е сключен договор между фирмата строител и собственика на съседния терен - фирмата „Витоша ски”. С този договор жителите на комплекса получават правото да минават през терена на „Витоша ски” срещу месечна таса.

От известно време таксата за преминаването през частния терен не била плащана, признават от фирмата, която поддържа комплекса.

Кметът на район „Витоша” казва, че общината не може да реши проблема, защото комплексът е  построен върху терен, който не е в регулация и там няма проектирани улици.

От „Витоша ски” не пожелаха да коментират казуса пред камера. По телефона казаха, че според тях юридически всичко е изрядно. Снощи от дружеството премахнаха оградата, срещу която протестират хората от Витоша парк. Ако днес до 4 часа следобед те не преместят входа към комплекса си, загражденията ще бъдат поставени отново.

#домакинства #вход #камион #ограда

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"