НАТО има интерес за стабилност на Балканите

НАТО има интерес за стабилност на Балканите
A A+ A++ A

Председателят на Военния комитет на НАТО генерал Петр Павел, който е на официално посещение у нас приветства България за ролята й в гарантирането на сигурността в региона на Балканите, както и за усилията за увеличаване на бюджета за отбрана.


В рамките на посещението си председателят на Военния комитет на НАТО генерал Петр Павел се срещна с началника на отбраната генерал-лейтенант Андрей Боцев и със заместник-министъра на отбраната Атанас Запрянов. Със заповед на министъра на отбраната Красимир Каракачанов генерал Павел беше награден с почетен знак „Св. Георги“ I степен за офицери.  

Приносът на вашата страна към дейностите, мисиите и операциите на НАТО получава много висока оценка. Искам да отбележа вашите усилия за увеличаване на военния бюджет и на инвестициите във военни способности. НАТО е толкова силна като организация, колкото са силни съюзниците в нея. Затова е необходимо да се знае какви са пропуските, какви са липсите във всяка една от страните членки и къде трябва да съсредоточим нашите усилия.


България е стартирала три проекта за модернизация на въоръжените си сили и аз вярвам, че те са изцяло в синхрон с изискванията на НАТО за изграждане на бойни способности.

Искам да отбележа постиженията на България за увеличаване на стабилността в този регион, посредством сътрудничество с различните структури на държавите от региона. НАТО има интерес регионът на Балканите да бъде стабилен. Това е в интерес на съюзниците и населението на държавите от Алианса. НАТО отделя особено внимание и на обстановката по сигурността в регона на Черно море.

#НАТО #България #Балканите #Андрей Боцев #Атанас Запрянов

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"