Осъдиха на затвор мнима жертва на атентатите в Париж

Свят | 2 декември 2017, събота / 09:54| Показвания:Мъж, който се опитал да мине за жертва на кървавия атентат в концертната зала "Батаклан" в Париж през 2015 г., без да е бил там по време на нападението, беше осъден вчера на 6 месеца строг затвор, съобщи Франс прес.

Седрик Ре на 29 години беше осъден от съдебен състав във Версай на две години затвор, от които 18 месеца условно, заради опит за измама с цел да се облагодетелства от помощта, отпусната от държавата на жертвите.

Според неговата версия той пийвал с двама приятели, когато видял да пристигат нападателите. Те стреляли по него, но улучили "бременна жена". След нападението, при което бяха убити 90 души, Ре поискал компенсация от държавния фонд за жертвите на тероризма, но молбата му не била удовлетворена поради липса на достатъчно доказателства.
 
Година по-късно следователи се поинтересували от неговия случай, защото той не подал жалба и защото същата вечер никаква бременна жена не била изгубила живота си. Впоследствие било установено, че той е бил на трийсетина километра от "Батаклан" в момента на нападението.


Тагове: атентат, Париж, затвор, Седрик Ре, Версай

Обратно  

» Свързани статии:

Търсене

Търси