Тръмп изтегля САЩ от глобалния договор за миграцията

Свят | 3 декември 2017, неделя / 10:29| Показвания:Президентът на САЩ Доналд Тръмп е решил да изтегли страната от участие в преговорите по сключване на глобално споразумение за миграцията, който да подобри международните права мигрантите и бежанците. Това съобщиха от постоянното представителство на САЩ в ООН.

"Днес мисията на САЩ в ООН уведоми генералния секретар на ООН, че САЩ прекратяват участието си в Глобалното споразумение за миграцията", се изтъква в изявлението на мисията на САЩ, цитирано от световните информационни агенция.

В документа се напомня, че през септември миналата година Вашингтон е подписал т.нар Нюйоркска декларация, с която всичките 193 страни членки на ООН се съгласяват да одобрят през 2018 г. две глобални споразумения - за управление на миграционните потоци и за мерки спрямо бежанците.

"Нюйоркската декларация съдържа множество постановки, които са несъвместими с политиката на САЩ в сферата на миграцията и бежанците", обясниха от американското представителство в международната организация.


Тагове: Доналд Тръмп, глобално споразумение, миграция, ООН, САЩ

Обратно  

» Свързани статии:

Търсене

Търси