Службите докладват в НС за незаконно подслушване

Политика | 6 декември 2017, сряда / 10:05| Показвания:Службите на крак при депутатите. Законотворците привикаха председателите на ДАНС, ДАТО, главния прокурор, вътрешния министър да докладват за подслушването в държавата.

Повод е разглеждането на годишния доклад на Бюрото за контрол върху СРС-та. Скандал избухна още през лятото, когато ръководителят му Бойко Рашков скочи на ДАНС и главна прокуратура с обвинения за нерегламентирано прилагане на бръмбари върху политици и журналисти.

Тези факти той представи и на закрито заседание в ресорната парламентарна комисия, което шокира социалистите и те настояха за изслушване на Бойко Рашков в пленарна зала, за да чуят всички какви нарушения се прилагат с подслушванията.

Изслушването ще е трета точка, което ядоса соцлидера. Искате да скриете истината, подчерта Корнелия Нинова, която се притесни, че няма да се стигне до изслушването.

Припомняме, преди десетина дни червените се притесниха как се прилагат СРС-та у нас. На брифинг в Народното събрание Славчо Велков припомни думи на председателя на бюрото за контрол върху специалните разузнавателни средства Бойко Рашков.


Тагове: ДАНС, ДАТО, Бюрото за контрол върху СРС-та. Бойко Рашков, ДАНС, политици, журбалисти, бръмбари

Обратно  

» Свързани статии:

Търсене

Търси