Няма подслушвани журналисти,според ДАНС

Няма подслушвани  журналисти,според ДАНС
Източник: pixabay.com
A A+ A++ A

Няма масово подслушване на политици, магистрати, няма никакви подслушвания на журналисти. Това заяви председателят на Държавна агенция "Национална сигурност" Димитър Георгиев в парламента при обсъждането на Доклад на Националното бюро за контрол на специалните разузнавателни средства за извършената дейност през 2016 г.

В отговор на въпрос на депутат от БСП Георгиев заяви, че през 2016 г. има 10 случая на прилагане на СРС за тероризъм.

Георгиев каза, че от ДАНС са изготвили писма до председателя на Комисия за контрол над службите за сигурност, прилагането и използването на СРС и достъпа до данните по Закона за електронните съобщения Димитър Лазаров с молба за заседание на комисията, за да се изчисти най-ефективното и правилно прилагане на Закона за СРС и да се избегнат разминавания.

Осигурили сме абсолютна възможност за проверка на бюрото по техните функционални задължения, предоставяне на максимална информация, която са поискали, каза Георгиев. По думите му бюрото е изпращало указания към ДАНС, които впоследствие са били имплементирани и приложени в агенцията с негова заповед, за да се гарантира прозрачност на цялата процедура по прилагане на СРС.

Председателят на Държавна агенция "Технически операции" /ДАТО/ Цветан Китов заяви в пленарна зала, че в агенцията СРС се изпълняват само и единствено строго в рамките на закона. Всички проверки, които е изпълнявало бюрото в рамките на агенцията, са срещали пълно съдействие и сме изпълнявали указанията, каза още Китов.

#ДАНС #журналисти

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »