Прокуратурата предаде на съд пет лица за грабеж на 35 000 лв.

Правосъдие | 7 декември 2017, четвъртък / 15:44| Показвания:Софийска градска прокуратура (СГП) внесе в Софийски градски съд (СГС) обвинителен акт срещу пет лица за извършения на 23 март 2016 г. грабеж от служител на дружество, извършващо дейност по инкасо. Грабежът е в особено големи размери и е извършен след предварителен сговор между лицата - Красимир Б., Николай К., Георги И., Кирил М. и Борислав А.
 
На двама от съучастниците - Красимир Б. и Николай К., е повдигнато обвинение за съизвършителство помежду им, а останалите трима са били помагачи.
 
На 23 март 2016 г. около 11.50 ч. служител на ЗБК "Балкан" АД тръгнал от офиса на акционерното дружество, като носел в чанта сумата от 35 000 лв., която следвало да внесе в банка. На улицата, на около 20 м от сградата, пострадалият бил нападнат от двама от обвиняемите. Единият от тях му нанесъл силен удар по главата и го повалил на земята. Другият опрял нож до врата на пострадалия и го заплашил, след което издърпал чантата му.
 
Извършителите напуснали местопроизшествието и на предварително уговорено място се срещнали с другите трима помагачи, за да си поделят сумата. Със своя дял от плячката единият извършител си закупил лек автомобил, а другият - велосипед.
 
След задържане на извършителите част от противозаконно отнетата сума е открита у тях. Предстои Софийски градски съд (СГС) да насрочи разглеждането на делото.


Тагове: Софийски градски съд, грабеж, инкасо, ЗБК "Балкан" АД

Обратно  

» Свързани статии:

Търсене

Търси