Демократи натискат Тръмп да подаде оставка заради твърденията за сексуален тормоз

Демократи натискат Тръмп да подаде оставка заради твърденията за сексуален тормоз
A A+ A++ A

Сенатор Бърни Сандърс настоя, че американският президент Доналд Тръмп трябва да помисли да подаде оставка заради твърденията за неприемливо сексуално поведение, съобщават американските медии.

Сандърс подчерта в тази връзка, че сенаторът Ал Франкън от Минесота е подал оставка, след като няколко жени го обвиниха в сексуален тормоз.

"Ал Франкън почувства, че е подходящо за него да подаде оставка", посочи Сандърс, допълвайки: "Тук имате президент, който е обвинен от много жени за сексуален тормоз, който казва в изтекъл запис, че насилва жените. Може би ще иска да помисли да стори същото."

Сенаторът от щата Върмонт през последните дни се присъедини към редица сенатори от Демократическата партия, които призоваха Тръмп да се оттеглиот поста след оставката на Франкън, цитирайки многобройните твърдения за неприемливо сексуално поведение срещу Тръмп, както и самохвалствата на президента относно обарването на жени без тяхното разрешение.

Наскоро сенаторът Кори Букър от щата Ню Джърси предложи, че президентът трябва да последва примера на Франкън и да подаде оставка.

"Тъкмо наблюдавах Ал Франкън да прави почтеното нещо и да подава оставка", коментира Букър, допълвайки: "Моят въпрос е - защо Доналд Тръмп не сторва същото? Кой има по-сериозни обвинения срещу него, като повече свидетелстват срещу него?"

В четвъртък сенатор Джеф Мъркли от щата Орегон също така призова кандидата на републиканците в щата Алабама за сенатор Рой Мур и президента да се оттеглят, посочвайки твърденията за тормоз и срещу двамата. Тръмп наскоро подкрепи Мур.

"Президентът трябва да подаде оставка, защото със сигурност има репутация за ужасяващо поведение с повече от 17 жени", подчерта Мъркли.

Тръмп многократно отрече всички обвинения в сексуален тормоз срещу него.

#Бърни Сандърс #Доналд Тръмп #оставка #Минесота #сексуален тормоз

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »