Нова надежда за излизане от политическата криза в Германия

Нова надежда за излизане от политическата криза в Германия
A A+ A++ A

Социалдемократическата партия на Германия се съгласи да започне проучвателни преговори за формиране на правителство с консерваторите на канцлера Ангела Меркел. Това заяви източник от партията, цитиран от Ройтерс.

Осведомителната агенция отбелязва, че новината увеличава надеждите за прекратяване на изключително необичайната политическа криза в най-голямата икономика в Европа.

По-рано днес съобщихме, че лидерът на Германската социалдемократическа партия (ГСДП) Мартин Шулц е препоръчал партията му да започне проучвателни преговори с консерваторите.

Лидерът на социалдемократите Мартин Шулц се срещна с ръководството на партията и им препоръча да оттеглят обещанието си партията да остане в опозиция след тежката загуба на изборите през септември, каза източникът пред Ройтерс.

Те приеха препоръката му, добави представителят.

Партийните членове все още трябва да одобрят всеки ход, за да се върнат в правителството, което означава, че в близкия месец няма да започнат преговори с консерваторите.

Източникът добави, че те ще гласуват на специален конгрес на 14 януари.

Междувременно социологическо проучване на телевизия ARD показва, че 61% от анкетираните подкрепят подновяване на Голяма коалиция между консерваторите и социалдемократите.

#Германия #Ангела Меркел #Мартин Шулц #социалдемократите

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »