Крумова защити КЕВР за водата с инфлационни процент

Крумова защити КЕВР за водата с инфлационни процент
A A+ A++ A

Цената на водата е заложена в бизнес плановете през 2017 г., както и увеличението. Одобрени са от КЕВР. Сега се коригира заложената цена за 2018 г. с оглед инфлационния процент, обясни пред БНТ заместник-министърът на регионалното развитие и благоустройство Малина Крумова.

"Специално за Ямбол става въпрос за нов вид услуга, нямаше пречиствателна станция, тази услуга трябва да се калкулира в цената, затова е най-високо увеличение там. След започване на работа на станцията, тогава ще започне и плащането по новите цени", коментира Крумова.

Заложено е 20 % увеличаване на цената на водата в Ямбол. Крумова обясни, че няма да се предоставя европейски средства на неконсолидирани области. Само консолидирани ще се финансират, това е изискването на комисията.

Тя е категорична, че не е определящо от коя партия е кметът, а е важно да се реши проблемът с водоснабдяването. 

"Имаме за първи път ясна стратегия за това как да се подпомогнат най-бедните, за да имат достъп до вода. Идеята ни е всички уязвими групи да получават субсидирана цена, да плащат минимална или никаква цена. Мислим да опростим максимално подпомагането на социално слабите", обясни Крумова във връзка с подпомагането на най-бедните.

#КЕВР #Малина Крумова #Ямбол #вода

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Енергетика
Последно от Енергетика

Всички новини от Енергетика »