Русия призова САЩ да изтеглят ядрените си оръжия от Европа

Свят | 18 декември 2017, понеделник / 12:23| Показвания:Министерството на външните работи на Русия призова САЩ да изтеглят ядрените си оръжия от Европа, информират руски медии.

"Русия върна всички ядрени оръжия на националната си територия. Вярваме, че същото трябваше да бъде направено от американската страна преди много време", заяви Михаил Улянов, директор на Дирекция "Неразпространение и контрол на въоръженията" към руското външно министерство.

Той добави, че САЩ към момента имат около 200 авиационни бомби в Европа.

"И те планират да ги модернизират по такъв начин, че да станат, според редица пенсионирани американски военнослужещи, "по-удобни за използване" заради подобрената точност и намалената унищожителна сила. Ако наистина се има предвид да се разположат допълнителни ядрени бойни глави в Европа, това само ще утежни ситуацията", подчерта представителят на ведомството.

Позицията на Москва е в отговор на разпространена от американски медии информация, че САЩ планират да похарчат повече от 200 милиона долара за модернизиране на военната си инфраструктура в Източна Европа, Норвегия и Исландия.

Според информацията инвестициите са заради "руската агресия".


Тагове: Русия, САЩ, оръжия, Европа, авиационни бомби

Обратно  

» Свързани статии:

Търсене

Търси