Писмо на Джон Ленън се продава за 35 000 долара

Писмо на Джон Ленън се продава за 35 000 долара
A A+ A++ A

Гневно писмо на Джон Ленън отива на търг, като цената, от която ще трябва да наддават бъдещите му притежатели, е 35 000 долара. В писмото от 1968 година легендарният бийтълз Джон Ленън обвинява компанията ЕМИ, че спира разпространението на експерименталния му албум "Unfinished Music No. 1: Two Virgins", защото е показан гол с Йоко Оно на обложката на плочата. Година по-късно Йоко му стана жена, предаде БГНЕС.

В писмото си непрежалимият Ленън пише: „EMI (които имат истински контрол) са изпратили предупредителни писма до всичките си клонове и протежета по света да не го предлагат (албума) по никакъв начин“. Въпросният албум е първият на Ленън, композиран след напускането му на емблематичната група „Бийтълз“. В крайна сметка албумът бе издаден от друга компания, но в обложка от кафява опаковъчна хартия.

Междувременно бившият бийтълс сър Пол Макартни наскоро разкри, че се е наслаждавал на "конкурентната" природа на връзката с Джон Ленън. Култовата двойка сътвори едни от най-ярките композиции не само на „Бийтълз“, но и на попмузиката от онова време. Пол твърди, че решимостта на Ленън да бъде най-добрият е карала и самия него да подобрява собствените си композиции. „Беше доста конкурентно, защото ако аз напишех нещо, той се опитваше да го направи по-добро и то се получаваше, след това и аз опитвах да го направя по-добре, така че това бе една добра система“, спомня си Пол Макартни.

#Джон Ленън #писмо #търг

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Любопитно
Последно от Любопитно

Всички новини от Любопитно »