Около 30 000 безработни се включват в програми за обучение и намиране на работа

Около 30 000 безработни се включват в програми за обучение и намиране на работа
източник:pixabey.com
A A+ A++ A

Около 30 000 безработни ще бъдат включени в програми за обучение и намиране на работа. Това е заложено в Националния план за действие по заетостта за 2018 г., съобщиха от социалното министерство, предаде БНТ.

И тази година бюджетът за субсидирана заетост, предвиден от държавата, остава 73 милиона лева.

Със средствата приоритетно подкрепа за намиране на работа ще получават младежите до 29-годишна възраст, трайно безработните, хората с увреждания, безработните над 50-годишна възраст и тези, които нямат образование и квалификация.

През 2018 г. ще стартира и нова програма, по която ще бъдат назначени организатори, които ще контролират дейността на дълготрайно безработните, които полагат 14 дни общественополезен труд, за да получават социални помощи.Елка Димитрова - директор "Политика на пазара на труда и трудова мобилност", МТСП: Той ще може да планира тази работа, да контролира дейността.Това ще бъде условие, за да се реализира успешно тази дейност, която и сега се осъществява в общините. Има затруднения понякога, защото в едно кметство няма достатъчно персонал, който да обърне внимание на тези хора, да ги организира.

#безработни #учащи

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Бизнес
Последно от Бизнес

Всички новини от Бизнес »