Петков: 400 000 работещи българи ще са с по-високи доходи от тази година

Финанси | 3 януари 2018, сряда / 11:48| Показвания:С увеличението на минималната заплата на 510 лв. от януари 2018 г. ще нараснат доходите на 400 хил. работещи българи. Това обяви социалният министър Бисер Петков.

На въпрос дали това няма да затрудни работодателите и да ги принуди да закриват работни места Петков напомни, че 2/3 от работодателите са обявили, че ще увеличат възнагражденията тази година.

За пенсионерите също е предвидено увеличение – от юли всички пенсии ще бъдат индексирани с 3,8%, а минималната пенсия става 207,6 лв. Таванът на пенсиите обаче остава 910 лв.

От следващата година за новоотпуснатите пенсии няма да има таван, а за другите той ще бъде увеличен, каза още социалният министър пред bTV.

От тази година повече родители ще имат достъп до детски добавки, увеличава са и размера на обезщетението за отглеждането на дете от 2 до 3-годишна възраст.

Правителството планира да облекчи условията за персонална пенсия от 108 лева на деца с един родител и те да се отпускат и при много по-висок доход от сегашния.


Тагове: Минималната заплата, доходи, Бисер Петков, пенсии

Обратно  

» Свързани статии:

Търсене

Търси