Новото депо край Пазарджик вече работи

Новото депо край Пазарджик вече работи
Източник: pixabay.com
A A+ A++ A

"Работата по сметопочистването и сметоизвозването върви нормално, както и през миналата година, съобщи Петър Петров заместник-кмет на Пазарджик въпреки обявеното бедствено положение за общината, което е в сила до 5 януари. До това решение се стигна, след като изгубилата конкурса за управление на депото фирма обжалва резултатите, предаде БНТ.

Комисията за защита на конкуренцията е категорична, че жалбата е неоснователна. До 5-и януари обаче тече срокът за оспорване пред съда. Бедственото положение позволява депото да се ползва по предназначение чрез сключване на директен договор с фирма, макар да няма избран с конкурс оператор. Засега обаче само от община Пазарджик и Пещера се кара боклук на депото, от останалите 7 общини не са решили къде ще извозват сметта.

Има и нови специфични изисквания към машините. За тях предварително трябва да се подаде информация кой камион вози какъв отпадък. При разтоварването се проверява дали вида на сметта отговаря на предварително заявеното. Ако досега на сметището е можело и граждани да карат боклук, на депото това вече не е позволено.

#Пазарджик #депо

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »