Официално: Росен Ангелов е извършител на шесторното убийство в Нови Искър

Официално: Росен Ангелов е извършител на шесторното убийство в Нови Искър
A A+ A++ A

Росен Ангелов е извършител на шесторното убийство в Нови Искър, това се доказва с ДНК и веществени доказателства. Той е действал сам и не е имал съучастници. Ангелов все още не е задържан. Това заяви на брифинг директорът на Националната следствена служба Борислав Сарафов.

Според МВР и прокуратурата доказателствата са категорични, че Росен Ангелов е извършителят. А мотивът е личен. Установено е, че Ангелов е имал интимна връзка с една от жертвите Кети Кюхова около 6 месеца преди престъплението.

Всяка от жертвите е простреляна няколко пъти, включително с контролен изстрел в главата. Пистолетът, с който е стреляно, е един и още не е открит.

Според разследващите, Ангелов първо е убил Кети Кюхова и мъжа ѝ, после обикалял една по една стаите, докато отстрани всички възможни свидетели. Има разбити врати, а от експертизите личи, че част от жертвите са направили опити за съпротива. Личи и че убиецът е опитал да прикрие следи, като дори е събрал част от гилзите.

От прокуратурата съобщиха, че Росен Ангелов има 3 присъди назад в годините - за кражба, изнасилване и блудство с малолетни. Последната е произнесена задочно и от 2009 г. той е бил обявен за издирване. Негови познати го наричали „горския човек“. Той живеел без документи, собственост и работа.

При разследването са извършени 16 огледа, назначени са 91 експертизи, от които 18 ДНК анализи и 6 съдебно-медицински експертизи. Разпитани са 21 свидетели. 

СДВР разпространи нова снимка на Росен Ангелов. Полицията призовава гражданите, ако разполагат с информация за местонахождението му, веднага да позвънят на телефон 112, или да отидат в най-близкото районно управление на МВР! Анонимността е гарантирана!

 

 

#Росен Ангелов #Нови Искър #ДНК #веществени доказателства #МВР

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Криминални
Последно от Криминални

Всички новини от Криминални »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"