Поставиха диагноза на Ким Чен Ун по гласа му

Поставиха диагноза на Ким Чен Ун по гласа му
A A+ A++ A

Южна Корея анализира новогодишното обръщение на севернокорейския лидер Ким Чен Ун от медицинска гледна точка, съобщиха медиите в Сеул.

Целта е била определяне на здравословното състояние на ръководителя на КНДР по гласа. В. „Тона илбо” цитира мнението на професора от университета в Чунчон Пукто Чо Доп Ука.

Анализирайки вибрациите, шумът и амплитудата в произнасянето на редица съгласни звукове от Ким, ученият Чо стига до извод, че „е по-вероятно той да има проблеми с бъбреците, а не със сърцето или белите дробове”.

„С такъв анализ не може да се съди за функционирането на вътрешните органи на председателя Ким, но по резултатите от новогодишното му обръщение може да се разбере, че функцията на бъбреците е по-слаба от тази на другите органи”, казва южнокорейският професор, цитиран от вестника.

Вниманието към здравето на Ким Чен Ун се изостри в навечерието на насрочената за вторник министерска среща между КНДР и Република Корея за подобряване на отношенията и възможно участие на севернокорейски спортисти на олимпиадата в Пьонча, уточняват БГНЕС и РИА "Новости".

#Южна Корея #Ким Чен Ун #КНДР

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »