Големите ски курорти очакват над 10% ръст за новия сезон

Големите ски курорти очакват над 10% ръст за новия сезон
A A+ A++ A

Големите ски курорти очакват над 10% ръст за новия зимен сезон. Пампорово очаква увеличение на туристите с 10-12%, а Банско - с 10-15%.

Управителят на Пампорово АД Мариан Беляков каза пред БНР, че ръст на ски туризма в курорта има в последните седем години, като за предишния зимен сезон увеличението на туристите е 17%. По отношение на чуждестранните пазари курортът залага най-вече на балканските и британските туристи. 

Цените за лифт картите за ски зона Пампорово - Мечи чал остават непроменени от миналата година. Без промяна са и цените в хотелите в Чепеларе, уверява Съби Маданков председател на местното Сдружение на хотелиерите и ресторантьорите.

Някои хотелиери в Банско обявиха, че вдигат цените на хотелските услуги с мотив, че цените в курорта са ниски за услугите в сравнение с цените в хотели в зимни курорти в чужбина.

Предварителните прогнози на Министерството на туризма са за ръст на туристите през зимния сезон между 5 и 10%.

България записа рекорден зимен сезон през миналата година и по отношение на приходи и чуждестранни посещения.

За периода декември 2016 г. - март 2017 г. Министерството на туризма отчете 1,1 млн. чуждестранни туристи и приходи от 745 млн. лв., което е с 18,6% над постигнатото през предходния зимен сезон. За зима 2016/2017 г. българите са реализирали над 1,4 млн. нощувки в категоризирани места за настаняване, което е с 0,3% повече в сравнение с предходния зимен сезон.

 

#ски курорти #зимен сезон #Пампорово #Банско

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Туризъм
Последно от Туризъм

Всички новини от Туризъм »