„Къща на ужасите” в Свищов

„Къща на ужасите” в Свищов
Източник: pixabay.com
A A+ A++ A

Полицията и прокуратурата в Свищов проверяват къща край дунавския град, в която 65-годишна жена години е държала двете си дъщери, съобщи БНР.

За случая се разбра днес, когато полицията влезе в къщата след сигнал, че в дома на улица „Георги Тишев” 13 се укриват хора.

Вътре в безпомощно състояние са открити двете сестри - Анжела и Стефка, на 40 и 37 години.

Съседите изпаднали в ужас от случилото се, тъй като не са виждали сестрите в последните 6-7 години, а в поведението на майка им нямало нищо притеснително. Тя разказвала, че дъщерите ѝ са в София и не поддържа контакт с тях.

По информация на "24 часа" двете сестри преди години са били интелигентни и образовани. Завършили са висше образование и едната е работела в Народния театър в София.

Разследващите днес следобед са започнали работа с майката. Тя отказвала да говори за дъщерите си. Твърдяла, че самите те не искали да излизат от дома си. Според нея те не са прекрачвали прага на семейното жилище от 5-6 години.

„Двете жени ще бъдат настанени в социално заведение. С тях ще работят психолози, за да установят какво се е случило през годините“, каза кметът на Свищов Генчо Генчев.

Предстои тепърва да се назначават медицински и психиатрични експертизи. Ще бъдат разпитвани съседи и близки на трите жени. Съседи обаче твърдят, че често са чували виене и плач от зловещото жилище.Не съм виждала двете момичета от много години. Майка им казва, че са били по София. Никога не ни е давала телефон, въпреки че сме искали. Моите деца искаха да се свържат с тях, понеже заедно са отраснали!“. Това сподели Цветана Вълкова, съседка на жената, която държала заключени двете си дъщери в къщата на ул."Георги Тишев“ в Свищов пред "Труд".

Вълкова разказа още, че помни дъщерите, които днес са на 33 и 34 г. като добри деца.

"Много умни бяха и двете. Едната, Стефка, пишеше стихове и рисуваше. Анжела пък с пълно отличие завърши. Изобщо много умни и добри деца!", реди Цветанка Вълкова.

С майката на Анжела и Стефка обаче Вълкова се виждала често в квартала.

"С нея се срещаме, ако не всеки ден, поне два пъти в седмицата… Питала съм я за децата, моите деца когато са ми гостували, са я питали за тях, но тя е казваше, че са в София", сподели още Вълкова.

По случая от работи и Районната прокуратура в Свищов. Според наблюдаващия прокурор Блага Георгиева, тепърва ще се назначават медицински експертизи, които да уточняват психичното състояние на трите жени, както и това дали двете са с атрофирали мускули или двигателно активни.Ще бъдат разпитвани и други съседи, и близки на трите жени.Комшии обаче твърдят, че често са чували виене и плач от зловещото жилище.

#Свищов

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Криминални
Последно от Криминални

Всички новини от Криминални »