Зелен билет за първи път днес

Зелен билет за първи път днес
A A+ A++ A

Столичани ще пътуват днес срещу 1 лев в градския транспорт, общината въвежда зелен билет, заради превишените нива на фини прахови частици и високи стойности рано тази сутрин. Мярката беше одобрена с решение на Столичен общински съвет на 25 януари тази година.

Призоваваме настойчиво гражданите да използват градския транспорт за своето придвижване, съобщиха от Столична община. 

Особено внимание обръщаме на собствениците на автомобили с екологичен клас под ЕВРО5, да ограничат придвижването с тях. В случай, че използвате личния си автомобил, Ви молим да не оставяте двигателя включен при престой по-дълъг от 3 минути.

Призоваваме домакинствата, които се отопляват на дърва и въглища, при възможност да използват електрически уреди за отопление или друго екологично отопление.

Столичен инспекторат продължава извършването на проверки за нерегламентирано събиране и горене на отпадъчни материали в града.

Съветите на лекарите са гражданите с респираторни заболявания, както и малките деца, и възрастните хора, да избягват продължителен престой на открито. При ходене пеша изберете маршрут, който не е покрай големите градски булеварди.

#градския транспорт #зелен билет #фини прахови частици #автомобил

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Транспорт
Последно от Транспорт

Всички новини от Транспорт »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"