Столична община отбелязва Деня за безопасен интернет

Столична община отбелязва Деня за безопасен интернет
A A+ A++ A

Отбелязваме 6 февруари като Ден на безопасния интернет. Според проучвания почти половината от тинейджърите са имали негативни преживявания в интернет. Въпреки че дигиталната среда е била част от живота им откакто са се родили, младите хора имат нужда да развият компетенции на активни граждани в многообразната общност в интернет.

Столична община се присъединява към отбелязването на днешния ден с три видео клипа, изработени от Асоциация за развитие на София, които помагат на младите хора:

„Младите хора днес прекарват повече време в мрежата, отколкото когато и да било в миналото. Затова има спешна потребност да им помогнем да видят положителните аспекти на свързаността и да ги подкрепим да преодоляват отрицателните ефекти. Така и интернет, а и градът ни ще бъдат по-безопасно и хубаво място.”Йорданка Фандъкова

Трите видеа са разработени в рамките на проект “Коалиция от посланици за противодействие на езика на омразата в интернет”, съфинансиран по Програма „Права, равенство и гражданство“ – ГД „Правосъдие “ на Европейския съюз, който обединява партньори от България, Великобритания, Гърция, Италия, Румъния, Хърватия, Чехия, в който Асоциация за развитие на София е водещ партньор.
Повече за възможностите за противодействие на речта на омразата можете да прочете на многоезичната платформа www.positivemessengers.net.

#Столична община

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »