Търсенето на имоти ще изпревари предлагането през 2018 г.

Търсенето на имоти ще изпревари предлагането през 2018 г.
A A+ A++ A

Настоящата 2018 ще бъде много подобна на 2017, когато търсенето значително нарасна и изпревари предлагането. Това коментира Полина Стойкова, изпълнителен директор на Bulgarian Properties, пред Bloomberg TV Bulgaria.

„В момента имаме едно наваксване на предлагането от страна на новото строителство. Но все още има една голяма група купувачи, които са на пазара и които не се задоволили потребността си да закупят имот или да инвестират. Така че предстои много интересна и динамична година“.

По думите ѝ имотният пазар в момента се развива основно от местното търсене, а то се движи и от икономическия подем, ръста на доходите и достъпното банково финансиране.

„В момента нямаме инвестиции от чужбина, т.е нямаме това, което го имаше през 2006-2008 – едни спекулативни очаквания, едно наливане на пари в недвижими имоти от страна на чуждестранни граждани и инвестиции. В случая цените тук се движат много по-плавно от тогава“.

„Ако погледнем обратно към 2006-2007, ще видим, че имаше годишни нараствания за тримесечията в рамките на 30-50% за София, което са безумни нива. В момента пазарът се движи с едни темпове около 10%“, добави още Стойкова.

#строителство #имот

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Бизнес
Последно от Бизнес

Всички новини от Бизнес »