Продължава акцията по събиране на стари гуми в София

Продължава акцията по събиране на стари гуми в София
Източник: pixabay.com
A A+ A++ A

На 23.02, 24.02 и 25.02.2018 г. жителите на район „Сердика“ могат да изхвърлят стари автомобилни гуми на два стационарни пункта, които ще бъдат открити на следните адреси:- ул. „Струга“ на ъгъла с ул. „Княз Борис I";- ул. „Мара Бунева“, кв. „Орландовци“, читалището „Райна Княгиня“.

Инициативата по събирането на стари гуми от домакинствата е на Столична община, чрез Столичен инспекторат и районна администрация „Сердика“. Целта е да се намали възможността този вид отпадък да се изхвърля безразборно и да не се замърсява околната среда.

До момента са събрани над 4500 стари гуми в райните "Овча купел", "Младост", "Люлин", "Връбница", "Красна поляна", "Надежда" и "Искър", предаде БГНЕС.

Напомняме, че търговските обекти (автосервизи и пунктове за смяна на излезли от употреба гуми) са задължени да имат сключен договор с лицензирана фирма, на която да предават събраните гуми, както и отработените моторни масла. Всеки обект, който нарушава разпоредбите на законодателството, подлежи на санкция в размер от 1400 до 4000 лв.
Събирането на стари автомобилни гуми ще продължи и в други райони на София.

#стари гуми #събиране #София

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"