Магистрала Ботевград - Видин все пак ще има

Общество | 2 март 2018, петък / 15:29| Показвания:Магистрален път в Северозападна България от Видин до Благоевград ще има. За това се разбраха на среща в Министерски съвет днес премиерът Бойко Борисов и регионалният министър Николай Нанков с протестиращите от региона.
 
Още в сряда исканията на местните ще бъдат изпълнени на заседание на Министерския съвет, когато ще бъде прието решение за изграждането на пътя и тунел под Петрохан. "Тук коментираме за изцяло ново трасе, за изцяло нови габарити, в някои от участъците ще бъде скоростен път, в други с автомагистрални габарити", заяви Николай Нанков.
Той коментира, че след изграждането на "Дунав мост 2" пътят е отеснял и във възможно най-кратки срокове правителството ще приеме решение.На Министерски съвет още в сряда ще се вземе решение с конкретни срокове и ангажименти за изграждането на Коридор № 4 в участъка от Ботевград до Видин, по протежението на път Е-79. Те ще бъдат индикативни, тъй като много от процедурите не зависят от волята на възложителя, на министерството и на Министерски съвет. Ще приемем решение, което да даде яснота в какви времеви рамки ще приключим проекта, говорим за цялостното приключване през 2022 г. в най-тежките участъци Ботевград-Мездра и Видин-Ружинци, може би ще го разширим и до Монтана като по-тежък участък", заяви Николай Нанков.
 

Росица Кирова от Гражданската инициатива за магистрала до Видин и тунел под Петрохан съобщи, че обявеният за 3 март протест ще се случи, но под формата на събитие-честване на празника. Дошлите в Министерския съвет протестиращи от Видин благодариха на премиера за изразената воля, че ще има гаранции за хората от Северозападна България.


Тагове: магистрала, Ботевград - Видин

Обратно  

» Свързани статии:

Търсене

Търси