До 20 март ще се реши дали ще има великденски добавки за пенсионерите

Финанси | 7 март 2018, сряда / 16:50| Показвания:До 20 март ще се реши дали ще има великденски добавки за пенсионерите, каза пред журналисти социалният министър Бисер Петков. 


Той посочи, че към момента не са водени разговори с министъра на финансите, не са правени разчети. Решението зависи от финансовия министър, защото става дума за допълнителен и непланиран в бюджета на ДОО разход, отбеляза Бисер Петков.

По думите му е важно да се види дали тези средства могат да бъдат осигурени без да се наруши финансовата стабилност на системата. Ако има средства, трябва да се уточни и за кои групи ще бъдат отпуснати, каква ще е сумата, отбеляза Петков.

В отговор на въпрос дали ще води разговори да е по-справедливо разпределението на парите и да има за всички пенсионери, Бисер Петков припомни, че е направил такъв опит за коледните добавки, но се е оказало, че отчетността на НОИ не позволява справедливост, ако се излезе извън прилагания вече подход, стъпващ на изплащания размер на пенсията, съобразен с линията на бедност.


Тагове: великденски добавки, пенсии

Обратно  

» Свързани статии:

Търсене

Търси