Димитров 53-ти в света, Пиронкова се качи до 57-о място

Димитров 53-ти в света, Пиронкова се качи до 57-о място
Григор Димитров отбеляза прогрес с 8 позиции, а Цветана Пиронкова се изкачи с пет позиции. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Григор Димитров отбеляза прогрес с 8 позиции в световната ранглиста на АТР и стартира седмицата като тенисист № 53 на планетата, а Цветана Пиронкова се изкачи с пет позиции до 57-а в световната ранглиста на Женската тенис асоциация (WTA).

Григор Димитров миналата седмица игра на турнира на клей в швейцарския град Гщаад и стигна до полуфиналите, където отстъпи пред бъдещия победител Томас Белучи, припомня БГНЕС.

Гришо е много близо до рекордното си класиране - 52-ро място, което регистрира през август миналата година.

В Топ 10 настъпва само една промяна - аржентинецът Хуан Монако се настанява на 10-а позиция, а Николас Алмагро от Испания пада с две позиции.

От другите ни тенисисти Александър Лазов прави внушителен скок с 95 позиции и сега е 804-и, което е най-доброто постижение на 22-годишния състезател.

Първата ракета на България при дамите миналата седмица игра на турнир на клей в Бастад (Швеция), където стигна до 1/4-финалите.

24-годишната Цветана Пиронкова победи Луци Храдечка и Леся Цуренко от Украйна, след което падна от словенката Полона Херцог, която триумфира в турнира.

В Топ 10 размествания няма. Начело в класацията е Виктория Азаренка, следвана от Агнешка Радванска и Маша Шарапова.

В днешната ранглиста българската тийнейджърка Виктория Томова регистрира своето най-добро постижение. 17-годишната възпитаничка на Михаил Кънев скача с 39 места и е 567-а в света, като с това става шеста ракета на България.

#тенис #Григор Димитров #Цветана Пиронкова #Виктория Томова #Александър Лазов

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »