Обновяват стадион "Дружба" в Добрич

Обновяват стадион "Дружба" в Добрич
A A+ A++ A

На трибуните на стадион "Дружба" в Добрич ще бъдат обособени зони за хора с увреждания за предстоящото Европейско първенство по футбол на УЕФА за девойки до 17 години. Форумът ще се състои през 2019-а, а строително-монтажните работи, които обхващат и изграждане на достъпна среда за зрителите с намалена подвижност, трябва да приключат до края на тази година, съобщават от кметската управа. От Българския футболен съюз вече са инспектирали стадиона и в доклад са посочени подобренията, които трябва да бъдат направени.

Стадион "Дружба", който е открит през 1960 година, е сред най-старите в страната. Спортният обект разполага с 23 000 места, от които 12 500 седящи. След подобренията футболният отбор на "Добруджа 1919" ще играе домакинските си мачове на стадиона, а няма да ползва под наем друг лицензиран обект в областта. На игрището ще се провеждат и редица други спортни събития при по-добри условия,посочват от кметската управа за подготвения проект.

Общинският съвет ще гласува на предстоящото си заседание на 31 юли общината да кандидатства за финансова подкрепа от 120 000 лева за благоустройствените работи по проект "Красива България" на Министерството на труда и социалната политика.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"