Найденов: Замразените цени на продуктите падат след 3 месеца

Найденов: Замразените цени на продуктите падат след 3 месеца
Свитото потребление, страхът в хората – особено тези, към които е насочена тази промоция, броейки стотинките си, е по-големият бич, категоричен е Мирослав Найденов. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Запазването на сегашните нива на цените на десетте продукта е промоция от страна на веригите супермаркети, заяви министърът на земеделието и храните д-р Мирослав Найденов във Варна в коментар на действията на три големи търговски вериги, които замразиха цените за 3 месеца по настояване на управляващите.

„Дори и при тази промоция те предлагат различни цени на стоките. Между веригите си има конкуренция. Те гарантират, че запазването на цените на сегашните нива в рамките на 3 месеца няма да е за сметка на производителите," обясни Мирослав Найденов, цитиран от пресслужбата на ведомството.

Според него след 3 месеца цените със сигурност ще паднат.

„Става въпрос за 10 продукта, които са български. Със сигурност ще се стимулира българското производство на тези стоки. Те са от първа необходимост и ги слагат на трапезата си най-бедните хора от населението. В така наречената социална кошница не влизат деликатеси, луканки и алкохол," допълни министърът.

Според Мирослав Найденов, ако се увеличи потреблението именно на тези хранителни продукти, чиито цени бяха замразени, търговските вериги ще ги поръчат логично от същите производители.

„Свитото потребление, страхът в хората – особено тези, към които е насочена тази промоция, броейки стотинките си, е по-големият бич. Надяваме се, че тази мярка ще доведе до малко по-високо потребление, което ще подпомогне и българските производители," категоричен бе земеделският министър.

По-рано той обяви пред бТВ, че правителството предприема в момента мерки за повишаване на покупателната възможност на българина.

Данъчни и дори ДАНС пък ще проверяват производители и търговци на месо и мляко заради съмнения за спекула.

#Мирослав Найденов #замразени цени #търговски вериги #покупателна способност #потребителска кошница

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Търговия
Последно от Търговия

Всички новини от Търговия »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"