До месец финализират преговорите за увеличение на заплатите в столичния транспорт

До месец финализират преговорите за увеличение на заплатите в столичния транспорт
A A+ A++ A

До месец приключват преговорите по 3-годишната програма за ежегодното увеличение с 10% на заплатите в столичния транспорт. Това съобщи кметът на София Йорданка Фандъкова, цитирана от БГНЕС. Предложението за 3-годишната програма бе на синдикатите КТ „Подкрепа“ и КНСБ. „Аз го намирам за изключително разумно и преговорите ще продължат, за да можем да го финализираме. Надявам се, че по този начин хората ще видят грижата за тях и второ – ще работят по-добре за гражданите. В никакъв случай няма да допусна разреждане на линии или влошаване на качеството на транспорта“, увери Фандъкова.

Тя припомни, че е прието и нейното предложение за изравняването на доходите на работещите в електротранспорта и автотранспорта. Наскоро доходите на водачите в транспорта бяха повишени за втори с 10%, което води до над 20% увеличение от началото на годината. „Основният проблем е недостигът на водачи и ще продължим да правим всичко възможно, за да запазим тези, които работят и да привлечем нови“, увери кметът на София.

Йорданка Фандъкова коментира и поредния протест на собственици на имоти в кв. „Горубляне“, които на няколко пъти блокират част от „Цариградско шосе“и предизвикват голямо задръстване. „Правя вече няколко пъти среща с представителите на инициативния комитет. Те имат своите основания, но тук говорим за един процес, който сега започва, а не е приключил. ПУП на „Младост“, който включва изграждането на Източен парк е само в първоначалния процес на обсъждане. От една страна е желанието за изграждането му, а от друга – правата на собствениците, които имат своите претенции. Има възможност в рамките на обсъжданията да се коментира този въпрос“, обясни столичният кмет. 

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Бизнес
Последно от Бизнес

Всички новини от Бизнес »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"