Фандъкова обеща: Ски сезон на Витоша ще има

Фандъкова обеща: Ски сезон на Витоша ще има
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Зимен ски сезон на Витоша ще има, обеща столичният кмет Йорданка Фандъкова, след като в сряда отново е разговаряла с всички страни по казуса с пистите и поддържането им.

„До септември трябва да се начертае пътят, по който това ще стане, без да се нарушава настоящото законодателство. Важното е, че през зимата трябва да има добре поддържани ски писти”, коментира Фандъкова, цитирана от Дарик радио.

„Говорим само за стъпки, които са в рамките на сега действащото законодателство. Говорим за стъпки, които са за оформяне на сега съществуващите писти, не говорим за разширяване на писти, не говорим за промяна в закона, а за експертни действия, които да ни позволят координация, с която аз се нагърбих, за да може да седнат експертите и да изчислят кое след кое трябва да се случи, за да може накрая да имаме лицензирани писти на Витоша в рамките на съществуващите", каза още столичният градоначалник.

По думите на Фандъкова въпросът е да се разберат институциите кой и какво трябва да инициира, което предстои през следващия месец.

През септември Фандъкова иска да се обясни пътят, по който това ще се случи.

„През септември вече е срокът, в който искам да кажем категорично пътя, по който ще стане, а не дали ще стане, този въпрос въобще не го поставям", коментира тя.

#ски сезон #Витоша #Йорданка Фандъкова #кмет #София #писти

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Туризъм
Последно от Туризъм

Всички новини от Туризъм »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници