ДНСК: Сградата на „Артекс“ в „Лозенец“ отговаря на закона

ДНСК: Сградата на „Артекс“ в „Лозенец“ отговаря на закона
A A+ A++ A

Сградата „Златен век“ в “Лозенец” е законна, защото има редовно издадени строителни книжа. Това каза началникът на ДНСК Иван Несторов, предаде БГНЕС. На въпрос дали разрешителното за строеж на „Артекс” е валидно, арх. Несторов заяви, че по този въпрос ще се произнесе Софийският административен съд.

Той не пожела да каже дали съгласно действащия Закон за устройство на територията (ЗУТ),  преди промените през 2017 г., разрешителното е валидно. Нестеров подчерта, че през годините са правени удължавания на строителното разрешение, както и, че при всяка промяна, която е била одобрявана от главния архитект Здравко Здравков, срокът автоматично се удължава. За последно такова допълване е направено и одобрено от Здравков, който през август 2018 г. издава заповед, че ги приема. По думите на арх. Несторов това удължава разрешителното за строеж, но с колко и къде това е записано в ЗУТ, ръководителят на ДНСК не пожела да отговори.

„Това го пише в решение на Върховния административен съд № 9059 от 3 юли 2018. ВАС потвърждава решение на административен съд Бургас. Решението му е правилно , защото е допълнено по реда на чл. 154, ал. 5 от ЗУТ със заповед”, обоснова се Несторов.

 

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Имоти
Последно от Имоти

Всички новини от Имоти »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"