Павлова: Големите концесионери на плажовете са изрядни

Павлова: Големите концесионери на плажовете са изрядни
Концесионерите по Северното Черноморие са много по-изрядни от тези по Южното, констатира Лиляна Павлова. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Големите концесионери, които имат опит в управлението на големи плажове по Северното Черноморие, са изрядни, констатира министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова.

Тя извършва проверки на всички плажове по Северното Черноморие и отчита, че ситуацията е много по-добра в сравнение с миналата година, предаде „Фокус".

В курорта „Албена" Лиляна Павлова каза, че отношението на концесионерите по Северното Черноморие е много коректно и няма нарушения нито на преместваемите обекти, нито в свободната зона за плажуване, която за курортния комплекс е 60 %.

Министърът похвали медицинското обслужване по плажовете и заяви, че концесионерите дори са предвидили допълнителни медицински услуги, които не са изискуеми по закон.

Тя допълни, че за хората в неравностойно положение е осигурен добър достъп до плажната ивица и за тях има безплатни чадъри.

„Изводът, който може да се направи, е, че големите концесионери с опит, които стопанисват големи плажове в големи комплекси по Северното Черноморие са изрядни и с тях няма проблеми. Проблеми има с по-малките плажове, в по-малките населени места," посочи министър Лиляна Павлова.

#Лиляна Павлова #Черноморие #Албена #плаж #концесия #концесионер

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Туризъм
Последно от Туризъм

Всички новини от Туризъм »