Почетен знак на любимата пейка на Невена Коканова ще ни напомня за нея

Почетен знак на любимата пейка на Невена Коканова ще ни напомня за нея
A A+ A++ A

Почетен знак на любимата пейка на Невена Коканова от днес ще ни напомня за нея. Тя се намира в градинката на "Свети Седмочисленици" в София. Именно там след репетиции в Сатиричния театър първата дама на българското кино е обичала да сяда.

Една пейка и много спомени. А всеки, който дори за минута седне на нея, ще се развълнува. Така както вече години наред ни вълнуват и ролите на Невена Коканова.

Йорданка Фандъкова, кмет на София: Смятам, че по този начин всички ние можем да се докоснем по най-дискретния възможен начин до ежедневието, до вдъхновението на една от най-забележителните български актриси, Невена Коканова.

Мария Статулова, актриса: Моментално в съзнанието ми изниква Невена. виждам я в любимия ѝ зелен цвят, щото тя много обичаше зелено.

Както тревата не престава да расте, въпреки че я подстригват, аз мисля, че и така паметта за Невена винаги ще остане в нас, в хората. Освен това ние много сме свързани с тая църква, бидейки в Сатиричния театър, тук се преживяваше всичко - и смърти, и радости, и кръщенета.

Цветана Манева, актриса: Аз харесвам, когато се отдава почит на хора, които заслужават да не бъдат забравени. и това е един много хубав маниер, с нещо не така фрапантно и набиващо се на очи, но човек като седне тук ще си спомня за нея, така ще я държи жива в паметта, което е много ценно.

Невероятна красота, съчетана с неповторим талант. Такава е Невена Коканова. Но освен незабравимите роли на обичаната актриса, от днес за нея ще ни напомня и още нещо.Макари съвсем обикновено.

 

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Любопитно
Последно от Любопитно

Всички новини от Любопитно »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"