Верижно меле на магистрала Тракия взе 2 жертви

Верижно меле на магистрала Тракия взе 2 жертви
A A+ A++ A

Тежка верижна катастрофа е станала тази нощ на АМ Тракия. Няколко коли са се нанизали на 154 км в района на село Белозем в посока Бургас. Малко след полунощ са се ударили три автомобила на турски гастарбайтери и един български.

На място е загинала 56-годишна жена, която е била в един от турските автомобилите. Сутринта в болница е загинал и 62-годишен българин. Ранените при мелето са осем, като двама от тях са с опасност за живота.

Една от версиите е, че причините за тежкия сблъсък е заспиване на един от турските водачи.

Няколко пожарни, полиция и линейки са се отзовали тази нощ на местопроизшествието. Наложило се е пожарникари да режат някои от автомобилите, за да изкарат пострадалите.

Ето и официалната информация от МВР:

Първо са се ударили два леки автомобила в района на 154 км, като водачът на единия е починал в болницата. Пострадала е пътничка с него и мъж от другия автомобил. Веднага след тази катастрофа е настъпила втора - БМВ намалило скоростта и в него се ударило пежо, в което на място починала жена, а други двама са пострадали. С опасност за живота е и водачът на БМВ и негова спътничка . В образуваната тапа настъпил трети инцидент между два фолксвагена, с общо 4 пострадали.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Транспорт
Последно от Транспорт

Всички новини от Транспорт »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"