Какво постигна Антоан Гризман при престоя си в Атлетико Мадрид?

Какво постигна Антоан Гризман при престоя си в Атлетико Мадрид?
БГНЕС
A A+ A++ A

След като Антоан Гризман взе решение да напусне отбора, в който прекара 5 години, редно е да направим равносметка какво постигна за това време. Французинът наистина завършва тази част от книгата с повече от 180 появи, 91 гола и много спомени за феновете на Атлетико. Подозираме, че дюшекчиите изобщо не са щастливи от тази раздяла, все пак губят не просто добър играч, а човек, изстрадал всяка загуба със своите фенове. И докато говорим само за цифри, няма да стигнем дори до повърхността на цялата история, затова продължаваме с някои от по-важните постижения. Гризман пристигна през 2014 година в Атлетико – неговият трансфер е един от рекордните за ръководството, особено след като не си позволяват много често да плащат подобни суми. За прекараният период от време, той беше една от основните причини за постижения като два финала на Шампионска лига, една супер купа и дори титла от Лига Европа.

Впечатляващо постижение, но както много футболисти осъзнават, в един момент отборът просто не може да даде достатъчно, за да задържи напиращия талант. Освен това, Антоан имаше един основен противник, който не успя да сбъдне мечтата на милиони. Сигурни сме, че не сме единствените, които искаха да видят французина с най-престижния трофей на Европа. Първо го заслужаваше и второ – никога не се скри от отговорността, по тази причина се радва на особено внимание и от efirbet, които писаха за него в новините си и в букмейкърските си анализи. Футболът, обаче, е винаги пълен с изненади. Правилата винаги са били ясни – печели по-добрият отбор.

В този случай, лошият късмет на Атлетико ги срещаше с другия градски съперник, чийто футболисти достигаха сумата от милиард. И точно това беше красивото – подценявани, не толкова лъскави като балетистите, Атлетико винаги достигаха финала на мускули. Сърцето на този испански отбор не спираше да се бори до последен дъх. На първата среща стана ясно, че Диего Коща няма да издържи физически, във втората имаше други фактори като съдии и един основен проблем – Роналдо. Кристиано Роналдо е име, което е прекалено голямо за всеки отбор.

Едва след напускането му, силите между градските отбори бяха изравнени. Това много добре обяснява и защо Антоан и компания не успяха да постигнат онази толкова чакана победа. Развълнувани от нея, осъзнали, че е възможна, дюшекчиите се бореха за титлата на Лига Европа и я спечелиха, точно толкова драматично, колкото беше и всеки друг финал. Разбира се, дойде краят на сезона и с него започнаха спекулациите.

Изборът на Антоан не е бил лесен, дори не можем да подозираме колко пъти е бил ухажван от клубни отбори. Да не говорим, че върху него стои огромното бреме и на национален отбор. Математически погледнато, Атлетико започна да печели, Гризман повярва в тези успехи, но трофей от Шампионска лига не се печели толкова лесно. Сякаш французинът има нужда от точно тази награда, той определено има честта да види награждаването на другия отбор, да отиде до Рим и да не види папата.

Мнозина смятат Меси за официалния противник на Роналдо, но за нас наистина това ще бъде Антоан Гризман. В някои от най-тежките мачове, той излизаше срещу изкуствено създадената футболна машина и не се оправдаваше. А по отношение на лични награди и признания, Гризман получаваше номинации, но фокусът беше някъде другаде. На никого не е приятно да бъде 5 години сянка на 2-те големи имена и пак напомняме, Гризман е футболист, който даваше сърцето си и беше подценяван твърде дълго време.

В заключение трябва да кажем следното: Антоан Гризман винаги ще остане част от Атлетико Мадрид. Той е онази красива история, която няма да завърши щастливо, особено в онова време, когато една победа щеше да го превърне в достойна легенда, щеше да отвори вратата на залата на славата. С една победа в Шампионска лига, французинът официално ставаше футболният фактор, за когото сега само се спекулира. Атлетико ще имат много трудна задача, за да открият подобен футболист – такива като него се раждат много рядко. Може дори да разглеждате Гризман като проклятие, винаги до финал, но никога без злато. Все пак статистиката е в негова полза, поне за последните два сезона. Към цялата история ще напомним и още нещо. Когато погледнете един отбор през последните няколко години, вие го възприемате в най-добрата му форма. И до днес, щом чуете за Реал Мадрид ще си спомняте Кристиано Роналдо, Гарет Бейл и Зидан на мениджърската позиция. Същото важи и за Барселона: Чави, Иниеста и Меси. Дори и сега си спомняте онзи Интер на Моуриньо. Дори и без трофеи, Антоан Гризман винаги ще е сърцатия французин, който оставяше по малко от душата си на всеки мач. В това можем да бъдем сигурни и да – мечтаехме да го видим с трофей, много!

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Спорт
Последно от Спорт

Всички новини от Спорт »