БСП поиска политическа отговорност заради проблемите по АМ „Струма“ край Дупница

БСП поиска политическа отговорност заради проблемите по АМ „Струма“ край Дупница
A A+ A++ A

БСП поиска да бъде поета политическа отговорност заради проблемите по магистрала „Струма“ край Дупница сред големия пожар. Партията излезе с критики за тол системата и магистралите. След като част от магистрала „Струма“ край Дупница беше повредена от пожар и затворена, социалистите поискаха премиерът да поеме политическата отговорност. 

Цяла магистрала, работеща в България няма, отчитат от БСП. И изброяват проблемите по „Тракия“, и „Струма“. За нея заместник-председателят на ПГ на „БСП за България“ Георги Свиленски каза, че четири дни институциите си прехвърлят отговорността:

"Кой ще поеме в тези дни политическа отговорност за изгорялата магистрала "Струма"? Работата на министър-председателя е не само да осигурява изграждането на пътищата, защото той не ги прави пътищата. Работата е и да контролира функционирането. В тази си работа г-н Борисов катастрофира".

БСП разкритикува и предложените в Закона за пътните превозни средства текстове. Хартиеният паспорт за всяко пътно превозно средство, частните пунктове за проверка, забраната за ремонт на колата от собственика създават допълнителна административна тежест и тормоз за собствениците на автомобили. БСП поискаха, заедно с предложения законопроект, да бъдат предложени и наредбите за работа на закона. За да не се изкриви основният замисъл – намаляване на пътнотранспортните произшествия, които се дължат на техническа неизправност.

На 16 август трябваше да стартира работата на тол системата, но това все още не се е случило, казаха от БСП.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници