Прокуратура: Няма потвърждение за трета жертва край Негован

Прокуратура: Няма потвърждение за трета жертва край Негован
A A+ A++ A

Няма потвърждение за трета жертва след новия оглед край Негован, който беше направен тази сутрин, съобщи за bTV говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова. Тя добави, че криминалисти продължават да изследват района, защото периметърът е голям.

Тя допълни, че служители на МВР са намерили портмоне, в което е имало ключ за автомобил и монети.

„Със сигурност е установен полът само на една от жертвите – на жена. За другото не можем да кажем, лекарите все още не са дали отговор на този въпрос. Възможно е да е и на жена, възможно е да е и на мъж. Много се надяваме максимално бързо да се установи самоличността на жертвите”, посочи Арнаудова.

Говорителят на главния прокурор каза още, че смъртта е причинена преди разчленяването – от огнестрелно оръжие. Това е потвърдено от криминалисти, които са окрили входно-изходни рани по черепите на двете жертви.

Убиецът е познавал добре жертвите, намерени край Негован и затова те не са обявени за издирване. Това е една от версиите, върху които работят от прокуратурата.

„Разследва се не само дали тези лица са обявявани в предходните месеци за издирване, но се провеждат оперативно-издирвателни мероприятия и за това да не са обявявани. Тъй като е напълно възможна и версията те да са били убити от своя родственик, който разбира се няма интерес да ги обявява за общодържавно издирване”, коментира тя.

Арнаудова посочи, че степента на разлагане е доста напреднала, така че престъплението е извършено отдавна.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Криминални
Последно от Криминални

Всички новини от Криминални »